ALTA MAREA

Verë spumante brut varieteti Passerina

Verë e gazuar me një ngjyrë të zbehtë, të butë, me një pudër konsistente dhe të butë të ushqyer nga një nuance fine dhe e vazhdueshme, është i fortë intensiteti i nuhatjes së luleve dhe frutave të freskëta, në të cilat shfaqet lulëzimi i portokallit. Në shije mbizotëron freskia me një bazë të butë. Konsumohet si një aperitiv dhe kombinim me antipasta delikate të ftohta të peshkut.

Category:

1,500.00 L

ADD CASE (1 x 6)
SKU: Deivini-4-1-1-1
ZONA GJEOGRAFIKE E PRODHIMIT:

Komuna Acquaviva Picena dhe Offida, provinca e Ascoli Piceno

TERRENI:

Me perzierje mesatare qe ka tendence argjilore

LARTESIA:

280 metra mbi nivelin e detit

SISTEMI I VRESHTIT:

Kordon i shtrire.

VJELJA:

Me dorë, dhjetëditëshi i parë i Shtatorit

RRUSHI

Passerina

PRODHIMI

Perpunimi i rrushit behet me tretje kriogjenike  e ndjekur me pas nga dekantimi i perzierjes me fermentues te zgjedhur ne temperatura te kontrolluara

STAZHONIMI

Metoda Charmat Martinotti, perfitimi i shkumës 25 ditë; qëndrimi ne fermentuese 3 muaj

MATURIMI

3 muaj në shishe

Aroma:

Intense lulesh dhe fruta te fresketa

Shija:

E butë dhe fruktoze

Përqindja alkolike:

12%