ESPERANTO Offida D.O.C.G. Rosso

…idiome e aftë të bashkojë popuj, raca e kultura, … dëshirë e zjarrtë për këtë verë që bashkon rrënjë territoriale të pasura, të thella dhe të fuqishme, me sugjestionim ndërkombetar, elegante dhe fine.

Montepulciano e Cabernet, përpikmërisht të rritur e të përzier në pastërti duke përdorur fuçi lisi të zgjedhura, kur bashkohen, mbërrijne tek ju pas njëzet e kater muajsh plakje dhe 3 vjet maturim në shishe. Është kënaqësia juaj ti dëgjoni zërin dhe ndjeshmërinë, për ti kuptuar shpirtin.

Category:

3,000.00 L

ADD CASE (1 x 6)
SKU: diw-wine-00-12-1
Zona Gjeografike e prodhimit

Komuna e Acquaviva Picena e Offida, provinca e Ascoli Piceno

Toka

Terren me përzierje mesatare që ka tendecë argjilore

Lartësia mbi nivelin e detit

300 metra mbi nivelin e detit

Sistemi i prodhimit:

Kordon i shtrirë

Koha e vjeljes:

Me dorë, fund shtatori Cabernet, dhjetëditëshi i fundit i tetorit

Varietetet e rrushit

85% Montepulciano, 15% Cabernet

Prodhimi i verës

Rrush i kuq, fermentim i gjatë i lëkurave, zëvendësime të shpeshta, ndarje nga mishi i lëkurës së rrushit në të ftohtë çdo ditë, fermentim në vaska çeliku inox e më pas transferimi në fuçi.

Varietetet e rrushit

85% Montepulciano, 15% Cabernet

Prodhimi i verës

Rrush i kuq, fermentim i gjatë i lëkurave, zëvendësime të shpeshta, ndarje nga mishi i lëkurës së rrushit në të ftohtë çdo ditë, fermentim në vaska çeliku inox e më pas transferimi në fuçi.

Ngjyra

E kuqe rubin me shkelqim con me reflekse te grunjta.

Aroma

Intense ne nuhatje me shije qershi te pjekur me nuanca
lule vjollce, e nenshije vegjetale te shtreses se hardhise.
Ndihen ereza te jamballit e eukaliptit balsamik.

Shija

E butë, e etur për një ekuilibër të mirë, me një fund të
qëndrueshem.

Përqindja alkolike

15%