ESPERANTO Offida D.O.C.G. Rosso

…idiome e afte te bashkoje popuj, raca e kultura, … deshire e zjarrte per kete vere qe bashkon rrenje territoriale te pasura, te thella dhe te fuqishme, me sugjestionim nderkombetare, elegante dhe fine. Montepulciano e Cabernet, perpikmerisht te rritur e te perzier ne pasterti duke perdorur fuçi lisi te zgjedhura, kur bashkohen, mberrijne tek ju pas njezet e kater muajsh plakje dhe 3 vjet maturim ne shishe. Eshte kenaqesia juaj ti degjoni zerin dhe ndjeshmerine, per ti kuptuar shpirtin.

Category:

3,000.00 L

ADD CASE (1 x 6)
SKU: Deivini-2
ZONA GJEOGRAFIKE E PRODHIMIT:

Komuna e Acquaviva Picena e Offida, provinca e Ascoli Piceno

TERRENI:

Terren me perzierje mesatare qe ka tendece argjilore

LARTESIA:

300 metras mbi nivelin e detit

SISTEMI I VRESHTIT:

Përmes krasitjes dhe shartimit të gjetheve duke krijuar  një formë dy dimensionale të tyre.

Koha e vjeljes:

Kordon i shtrire

VJELJA:

Me dore, fund shtatori Cabernet, dhjete diteshi i fundit i tetorit Montepulciano

RRUSHI:

85% Montepulciano, 15% Cabernet

PRODHIMI:

I kuq, fermentim i gjate i lekurave, zevendesime te shpeshta, ndarje nga nga mishi i lekures se rrushit ne te ftohte cdo dite, fermentim ne vaska celiku inox e me pas transferimi ne fuçi.

STAZHONIMI:

24  muaj

MATURIMI:

3 muaj ne shishe

Ngjyra:

Ngjyre e kuqe rubin me shkelqim con me reflekse te grunjta.

Aroma:

Arome intense ne nuhatje me shije qershi te pjekur me nuanca lule vjollce, e nenshije vegjetale te shtreses se hardhise. Ndihen ereza te jamballit e eukaliptit balsamik.

Shija:

Shije e bute, i etur per nje ekuiliber te mire, me nje fund te qendrueshem.

Përqindja alkolike:

Grada Alkoolike 15%