MERLETTAIE

Offida D.O.C.G. Pecorino

Le merlettaie nga Offida, kryqëzojne fije me gjeste të shpejta dhe preçize, dëshmitarët e fundit të një arti antik dhe të çmuar, origjina e së cilës humbet në kujtesën e viteve… kështu origjina e Pecorino, rrush fisnik italian, i rreptë dhe i fuqishëm, zhvendosur për dekada të tëra në shpatet e hapura dhe të pjerrëta malore të Apenineve të Piceno. Rizbuluar sot nga pasioni i pak vreshtarëve, i rrallë dhe i cmuar, pavaresisht viteve, i aftë të çlirojë një personalitet intens, duke nxjerrë ndjesi të lehta dhe të qëndrueshme. Personalitet dhe fuqi të ekzaltuara nga fermentimi i drurëve fisnik të këtij prodhimi, shembull i kujtesës historike dhe njohurisë sëe re heroike.

Category:

1,200.00 L

ADD CASE (1 x 6)
SKU: Deivini-10-1-1-1
Zona Gjeografike e prodhimit:

Komuna Acquaviva Picena dhe Offida, provinca e Ascoli Piceno

Toka:

Me përzierje mesatare që ka tendencë argjilore

Lartësia mbi nivelin e detit:

280 metra mbi nivelin e detit

Sistemi i prodhimit:

Kordon i shtrirë

Koha e vjeljes:

Me dorë, dhjetëditëshi i parë i Shtatorit

Varietetet e rrushit:

100% Pecorino

Prodhimi i verës:

Përzierja e dekantuar fermentohet në fuçitë prej dru lisi të mesëm, ku lihet për një periudhë 6 mujore, në kontakt me mbetjet e fermentimit.

STAZHONIMI:

6 muaj ne fuçi lisi

MATURIMI:

3 muaj në shishe

Ngjyra:

E verdhe kashtore me nje nuance kromatike

Aroma:

Me barera fushe dhe lule murrizi shume intense dhe  kembengulese, me impakt intrigant vaniljeje

Shija:

Me freski te mire dhe rezulton e bute dhe mbeshtjellese

Përqindja alkolike:

13 %