OPPIDUM Marche I.G.T. Rosso

Nga shumëllojshmëri, klima dhe terreni në pjesën më të madhe varen nga cilësia e kësaj vere. Ndaj ekosistemi vreshtar  natyror duhet te zotërojë perkushtimin themelor të cilësisë, vecanërisht “terrenin” ( mikroklimën, terrenin dhe nëntokën) I vetmi i pazëvendësueshem. Nga këta faktorë varet grada e sheqerit, aciditeti, PH, ngjyra, nuanca dhe aroma dhe vetëm pas këtyre, vijnë edhe mënyrat teknologjike dhe aplikimi i tyre në rrushin e mbjellë.

Category:

2,300.00 L

ADD CASE (1 x 6)
SKU: Deivini-4
ZONA GJEOGRAFIKE E PRODHIMIT:

Komuna e Acquaviva Picena ed Offida, provinca e Ascoli Piceno

TERRENI:

Terren me perzierje mesatare që ka tendece argjilore

LARTESIA:

300 metra mbi nivelin e detit

SISTEMI I VRESHTIT:

Kordon i shtrirë

VJELJA:

Në fund të tetorit

RRUSHI

Montepulciano 100 %

PRODHIMI

Fermentim mbi lekurat e rrushit per 20 dite, ndjekur nga fermentimi malolaktik

STAZHONIMI

30% ne barrel, pjesa e mbetur 70% ne bute te vogla druri prej HL 10 per rreth 12 muaj

MATURIMI

6 muaj ne shishe

Ngjyra:

Ngjyre e kuqe me refleks lejla

Aroma:

Arome intense, e gjere, lehtesisht nderthurur me vanilje

Shija:

Shije e pasur e plote dhe e bute

Përqindja alkolike:

14.50%