ORIS Falerio D.O.P

E bardhë Doc e Picenos karakteristikat variabël të së cilës janë të mirë evidentuara dhe përfaqësojne në mënyrë të plotë territorin. Zona e prodhimit të kësaj vere është në territorin kodrinor të provincës së Ascoli Piceno, në lartësinë 700 metra mbi nivelin e detit. Vreshtat autoktone, Pecorino e Passerina, bashkuar shkëlqyeshëm me Trebbiano, fisnikërojnë dhe karakterizojnë këtë verë për ta konsumuar të re. Me ngjyrë të verdhë të kashtë me sfumatura jeshile, që vënë në dukje gjallërinë dhe freskinë e saj. Aroma të embla lulesh të buta e të bardha; në shije shprehin nota aromatike të ngohtësisë dhe freskisë me perceptime pseudo të ëmbla.

Category:

800.00 L

ADD CASE (1 x 6)
SKU: Deivini-10-1
Zona Gjeografike e prodhimit:

Komuna Acquaviva Picena dhe Offida, provinca e Ascoli Piceno

Toka:

Terren me perzierje mesatare

Lartësia mbi nivelin e detit:

250/ 300 metra mbi nivelin e detit

Sistemi i prodhimit:

kordon i shtrire

Koha e vjeljes:

Me dore, fund Shtatori

Varietetet e rrushit:

Trebbiano, Passerina, Pecorino

Prodhimi i verës:

Eshte gati per konsum duke filluar qe nga pranvera pasardhese nga vjelja

STAZHONIMI:

Verë e konsumit të shpejtë

MATURIMI:

Asnjë

Ngjyra:

E verdhe kashtore me reflekse te jeshilta Aroma                       fragrante e frutave te thata

Shija:

I bute dhe fruktoz

Përqindja alkolike:

13 %