SAGGIO Marche I.G.P. Sangiovese

Dituria… cilesi e rralle e sublime… e plakur nga vitet e nga eksperienca … gjysma me e dashur per njerezit me te mire. Dhunti e shkelqyer qe kete vere, Sangiovese e paster duke qene frut i lehte, eshte i nderuar ta festoje.

Category:

1,800.00 L

ADD CASE (1 x 6)
SKU: Deivini-6
ZONA GJEOGRAFIKE E PRODHIMIT:

Komuna Acquaviva Picena e Offida, provinca e di Ascoli Piceno

TERRENI:

Perzierje mesatare

LARTESIA:

300 metra mbi nivelin e detit

SISTEMI I VRESHTIT:

Kordon i shtrire

VJELJA:

Me dore, fund Tetori

RRUSHI:

100% Sangiovese

PRODHIMI:

I kuq ne vaska çeliku inox; vera rri ne kontakt me lekurat e rushit per tre jave, ku behet edhe fermentimi malolaktik ne 28 º – 30º C.

STAZHONIMI:

30% ne fuçi per 12 muaj e 70% ne serbatore çeliku per 24 muaj

MATURIMI:

6 muaj në shishe

Ngjyra:

Ngjyre e purpurt intense

Aroma:

Arome komplekse, fruta pylli te kuqe, fruta te thata, qershi, elegante

Shija:

Shije te fuqishme nxjerrin ne pah qershine, menten, kafen, por e ekuilibruar me nuanca te embla dhe nje ndjesi te gjate e mbushur plot mineralitet.

Përqindja alkolike:

Grada Alkoolike 14,5%