GOTICO Rosso Piceno Superiore D.O.P.

Kërkimi i cilësisë në vreshta dhe në kantinë ka qenë dhe është gjithmonë objektivi kryesor i kompanisë Ciu Ciu dhe kjo verë e tregon më së miri. Nga vreshtat e Montepulciano e Sangiovese, më të pershtatshme dhe të mirëekspozuar, anët mbi faqen kodrinore që derdhet natyralisht nga Ascoli Piceno drejt detit Adriatik, ka origjinën kjo verë me ngjyrë të kuqe rubin intens, me riflekse lejla të sapo maturuara, maturimi optimal i të cilave pas vitit të tretë, jep gjallëri, reflekse portokalli dhe një butësi prej kadifeje. I gjerë, frutor e lulor, elegant i lehtë në maturim; i shijshëm e i ngrohtë, me trup të plotë dhe një shije e butësisht këmbëngulëse.

Category:

1,600.00 L

ADD CASE (1 x 6)
SKU: Deivini-3
ZONA GJEOGRAFIKE E PRODHIMIT:

Komuna Acquaviva Picena e Offida, provinca e Ascoli Piceno

TERRENI:

Terren me perzierje mesatare qe ka tendece argjilore

LARTESIA:

300 metra mbi nivelin e detit

SISTEMI I VRESHTIT:

Kordon i shtrire

VJELJA:

Nga dhjete diteshi i dyte i Tetorit

RRUSHI:

70% Montepulciano, 30% Sangiovese

PRODHIMI:

Tradicional i kuq, me ndarje te mishit t e lekures se rrushit, ne te ftohte

STAZHONIMI:

Ne bute lisi per rreth 12 muaj

MATURIMI:

6 muaj në shishe

Ngjyra:

Ngjyra e kuqe intense me nje aureole te grunjte

Aroma:

Arome vanilje dhe ereza druri

Shija:

Shije e kadifenjte, e plote

Përqindja alkolike:

Grada Alkoolike 14%