MERLETTAIE BRUT

Verë spumante brut varieteti Pecorino

Shkuma e ndezura e kremoze, ngjyra e gjelbër e butë dhe e shkëlqyeshme e nuancave të gjelbra, linje e hollë dhe e vazhdueshme. Ne nuhajtje përkujton aromat e diellit, të freskëta të floririt, të luleve të bardha dhe murrizit, të gjitha mbi një unazë të shijshme minerale. Në buzë është e buzëqeshur, mjaft freskore, e butë, nga struktura që mbush freskinë, nga shkëlqimi e ndjeshmëria, që tashmë e percepton nuhatjen dhe një fund bajamesh te fresketa. Nje aperitiv shume i mire , nga antipasta e peshkut dhe jo superb, ullinj Ascolane , shoqëron lartesisht tërë vaktin me baze peshku, nga antipasta deri tek tavat.

Category:

1,800.00 L

ADD CASE (1 x 6)
SKU: Deivini-4-1-1
ZONA GJEOGRAFIKE E PRODHIMIT:

Komuna Acquaviva Picena dhe Offida, provinca e Ascoli Piceno

TERRENI:

Me perzierje mesatare qe ka tendence argjilore

LARTESIA:

280 metra mbi nivelin e detit

SISTEMI I VRESHTIT:

Kordon i shtrire.

VJELJA:

Me dorë, dhjetëditëshi i parë i Shtatorit

RRUSHI

Pecorino

PRODHIMI

Masa e dekantuar vihet për t’u fermentuar në temperatura të kontrolluara

STAZHONIMI

Metoda charmat martinotti, përfitimi i shkumës 25 gg; qëndrimi në fermentuesa  5 muaj

MATURIMI

3 muaj në shishe

Ngjyra:

E verdhë kashtore me reflekse jeshile

Aroma:

Shumë intense dhe e qëndrueshme

Shija:

E butë dhe fruktoze

Përqindja alkolike:

12,50%