RYMAROSÉ

Marche IGP Sangiovese Verë Spumante me cilësi Brut Bio

Shkumë me këmbëngulje të mirë, ngjyrë trëndafili të gjallë dhe shkëlqim të bukur. Perlage mjaftueshëm fin dhe këmbëngulës. Intensiteti i mirë i nuhatjes me një mbizotërim të frutave të kuqe të pjekura, së dyti në nuhatje është mjaft kompleks me nuance lulesh dhe frutash tropikale. E freskët, e butë dhe e angazhuar në shije, ajo paraqet një flluskë të këndshme me një fund intensiv dhe të vazhdueshëm. I shkëlqyer si një aperitiv me sallame dhe djathra ak te stazhionuar, ajo gjithashtu shkon mirë me antipasta tradicionale të detit, rizoto me fruta deti dhe fritura deti.

Category:

2,000.00 L

ADD CASE (1 x 6)
SKU: Deivini-4-1
ZONA GJEOGRAFIKE E PRODHIMIT:

Komuna Acquaviva Picena dhe Offida, provinca e Ascoli Piceno

TERRENI:

Me perzierje mesatare qe ka tendence argjilore

LARTESIA:

250/300 metra mbi nivelin e detit

SISTEMI I VRESHTIT:

Kordon i shtrire.

VJELJA:

Në mes te Shtatorit.

RRUSHI

Sangiovese

PRODHIMI

Në të bardhë në mënyrë të kontrolluar

STAZHONIMI

Metoda Charmat Martinotti, fermentim për rreth një muaj në temperatura të ulëta  (16-18°C), lihet të maturohet per 4 muaj

MATURIMI

Asnjë

Ngjyra:

Rozë e zënë.

Aroma:

Fruta të vogla tëe sapobëera , nuanca lulesh dhe frutash ekzotike.

Shija:

E freskët, e butë, me një fund intens dhe të qëndrueshëm.

Përqindja alkolike:

12,50%