Falerio – Oris

E bardhë Doc e Picenos karakteristikat variabël të së cilës janë të mirë evidentuara dhe përfaqësojne në mënyrë të plotë territorin. Zona e prodhimit të kësaj vere është në territorin  kodrinor të provincës së Ascoli Piceno, në lartësinë 700 metra mbi nivelin e detit. Vreshtat autoktone, Pecorino e Passerina, bashkuar shkëlqyeshëm me Trebbiano, fisnikërojnë dhe karakterizojnë këtë verë për ta konsumuar të re. Me ngjyrë të verdhë të kashtë me sfumatura jeshile, që vënë në dukje gjallërinë dhe freskinë e saj. Aroma të embla lulesh të buta e të bardha; në shije shprehin nota aromatike të ngohtësisë dhe freskisë me perceptime pseudo të ëmbla.

L1,000.00

Category: Tags: ,
Ngjyra

E verdhe kashtore me reflekse te jeshilta

Aroma

Fragrante e frutave te thata

Shija

I bute dhe fruktoz

Grada Alkoolike

13%

ZONA GjEOGRAFIKE E PRODHIMIT

komuna Acquaviva Picena dhe Offida, provinca e Ascoli Piceno

TERRENI

terren me perzierje mesatare

LARTËSIA

250-300 metra mbi nivelin e detit

SISTEMI I VRESHTIT

kordon i shtrire

VJELJA

me dore, fund Shtatori

RRUSHI

Trebbiano, Passerina, Pecorino

PRODHIMI

ne te bardhe, me temperature te kontrolluar

STAZHIONIMI

Eshte gati per konsum duke filluar qe nga pranvera pasardhese nga vjelja

MATURIMI

asnje